ua ru

Охолоджена ікра

За вашим запитом нічого не знайдено

Охолоджена ікра

Червона ікра – смачні ласощі та дивовижний продукт! Хіба можна забути, як ніжно лопаються ікринки у роті! А як тонко пахне ікра? Багато шанувальників цього делікатесу завжди зберігають у холодильнику баночку лососевої ікри – навіть маленька ложечка тихоокеанського дива миттєво піднімає настрій і дарує потужний заряд бадьорості.

А якщо взяти невеликий шматочок багету, намазати його вершковим маслом, а зверху викласти рівний шар бурштинових ікринок - блаженство гарантовано! Головне їсти бутерброд не поспішаючи, тоді кожна ікринка ніжно танутиме, даруючи ні з чим незрівнянне задоволення. Що ще потрібне для щастя?

Наразі це здається неймовірним, але ще недавно червона ікра не була делікатесом. З одного боку, її просто не вміли заготовляти для тривалого зберігання, а з іншого – на Русі в ній не було потреби.

Із чого складається червона ікра?

Комбінація елементів в ікрі – унікальна. 30% червоної ікри – це білок, що складається із повного набору амінокислот. Поліненасичені жирні кислоти Омега-3 і Омега-6, що містяться в ітрі, покращують мозкову діяльність, підвищують імунітет і знижують ймовірність серцево-судинних захворювань. Ще вони ефективно виводять із нас зайві жири, що запобігає розвитку атеросклерозу.

Червона ікра легко засвоюється і дуже корисна майбутнім мамам як цінне джерело мінералів та вітамінів. Залізо, наприклад, підвищує гемоглобін. Йод забезпечує профілактику захворювань щитовидної залози. Магній запобігає судомам литкових м'язів, а фолієва кислота просто необхідна для зростання всіх органів, тканин та кровотворення майбутнього малюка.

Чорна VS червона


Є думка, що чорна ікра корисніша за червону. Цей міф виник тому, що чорна ікра – по-справжньому рідкісні ласощі. До того ж, наприклад, білуга починає «виробляти» ікру лише досягнувши 17, а часто й 26 років.

Лососеві риби нерестяться набагато раніше. Так, тривалість життєвого циклу горбуші від нересту до нересту становить лише 2 роки. Що ж до складу ікринок – вагомої різниці немає. І чорна, і червона ікра дуже корисна.

Яка буває Ікра?


Ікра горбуші
Ікринки яскраво-жовтогарячого кольору, 4-5 мм у діаметрі.
Має найніжніший смак з ледь помітною гіркуватістю. Ікра горбуші ідеальна для великих прийомів, оскільки її класичний смак і подобається всім.

Ікра кижуча
Ікринки насичено-червоного кольору, 4-5 мм у діаметрі.
Має насичений ікорний смак - особливо сподобається тим, хто любить ікру за її гіркуватість і особливий післясмак. Ікра кижуча ідеальна для випадків, коли Вам хочеться спробувати щось нове, оскільки її смак відрізняється від традиційного і кожен любитель ікри Must have його випробувати.

Ікра кети
Ікринки янтарно-жовтогарячі, з червонуватим відливом, 6-8 мм у діаметрі. Має тонкий аромат та вишуканий смак. Завдяки великим добірним ікринкам цю ікру ще називають «царською». Кетова ікра – справжня прикраса святкового столу!

Ікра чавичі
Для неї характерно особливо велике зерно, яке часом досягає 10 мм в діаметрі, і дуже ніжний смак. Ікра чавичі досить рідко зустрічається на полицю магазину, оскільки її промисел рідко досягає виробничих масштабів.

Ікра форелі
Ікринки червоного кольору, 3 мм у діаметрі. Смак цієї ікри може здатися Вам незвичайним завдяки присутності гіркуватості. Але саме ікру форелі багато поціновувачів називають найсмачнішою. Спробуйте обов'язково!